Accepta

Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului si imbunatatirea performantei platformei. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.

Seminte gazon Universal, 1 kg

Cod produs: 33200001
  • Stoc epuizat
search
18,99  lei
Stoc epuizat

Semințe pentru gazon universal, rezistent la factorii de mediu, care nu necesită întreținere specială. 

14 zile de retur

Plăți securizate

Asistență telefonică

Amenajează curtea cu gazon dacă vrei să aibă un aspect natural. Gazonul este potrivit pentru familiile cu copii și animale de casă, pentru că oferă mediul propice pentru joacă. Gazonul universal nu este pretențios, se pretează oricărei zone. Nu necesită întreținere specială, iar marele avantaj este vigoarea si rezistenta la diferiti factori de mediu extremi, la temperaturi scazute si la calcat. Cu toate acestea arfe nevoie de înteținere specifică, fertilizare și udare regulate. Prima cosire a gazonului trebuie efectuata dupa ce acesta atinge o inaltime de 6-7 cm, iar urmatoarea la 3-4 cm. Udarea se va face seara, gazonul tanar udandu-se cu cantitati reduse de apa, dar mai des, la un interval de 1-3 zile. Însamantarile mai viguroase la 5-6 zile, iar covoarele de gazon mai vechi, udandu-se abundent la fiecare 10 zile. Este de dorit ca la inceputul anului fertilizarea sa se efectueze cu ingrasaminte combinate cu actiune rapida, intr-o proportie de 30-40 Kg/hectar, iar in timpul vegetatiei se administreaza ingrasaminte azotice la fiecare doua saptamani.

Caracteristicile amestecului universal de gazon:

  • Conține Festuca rubra 45%, Loietto perenne 25 %, Lolium perenne 25 %, Poa pratensis 3 %, Agrostide tenue 2 %
  • Rata de semanat recomandata: 35-45 g / m ²
  • Rezistent la factorii de mediu
  • Ușor de întreținut
  • Insamantarea ierbii se poate executa primavara (martie-aprilie), vara (iunie-august) si toamna (septembrie-octombrie)

Indicatii privind cultivarea: solul se curata in prealabil de buruieni, pietre, se fertilizeaza cu ingrasaminte combinate (40-50 Kg/hectar), dupa care se lucreaza la o adancime de 20-25 centimetri, prin aratura sau sapat cu harlet. Lucrarile secundare constau in frezare, nivelare si tavalugire pentru a asigura un teren neted. Terenul se imparte in prealabil in patrate a cate 25-30 metri patrati, care se insamanteaza cu un kilogram de samanta de gazon. Semintele se rasfira uniform, manual sau cu ajutorul unei semanatori. Se ingroapa usor cu ajutorul unei greble la o adancime de 1-1,5 cm, se tavalugeste usor, dupa care se iriga abundent prin efect ploios. In ziua urmatoare se recomanda tratarea terenului insamantat cu insecticid, datorita pericolului de dezgropare a semintelor de catre furnici. 

Ambalaj
Sac
 
Tip
Intretinere Gradina
Loc Plantare
Exterior
 
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.