Dolomita, ingrasamant pentru soluri acide, 10 kg

Cod produs: 6426495947011
search
22,99  lei
Produsul este in stoc

Mineral natural de carbonat de calciu și magneziu, folosit cu succes în scopul suplimentării necesarului de calciu și magneziu pentru culturile de cereale, pomicultură, legumicultură, grădinărit, viticultură, floricultură, etc. 

  • 14 zile de retur
  • Plăți securizate
  • Asistență telefonică

Vezi și alte recomandări:

4 alte produse din aceeași categorie

Dolomita este un îngrășământ natural utilizat în agricultură pentru corectarea solurilor acide. Este procesat la o granulație foarte fină pentru o descompunere cât mai rapidă în sol. Compoziția principală constă în carbonat de calciu și magneziu, având capacitatea de a neutraliza aciditatea solului. Prin aplicarea dolomitei, se îmbunătățește pH-ul solului, creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea culturilor. Acest îngrășământ contribuie la creșterea producției agricole și la sănătatea solului, asigurând nutrienții esențiali pentru plante. Pentru că este un produs 100% natural și atestat ca input în agricultura ecologică europeană, se poate folosi și în fermele ecologice, bio, organice. 

Principalele beneficii ale produsului:

  1. Dolomita calciu și magneziu
  2. Folosită în scopul suplimentării necesarului de calciu și magneziu pentru culturile de cereale, pomicultură, legumicultură, grădinărit, viticultura, floricultură, etc.
  3.  pH-ului ridicat 8-9, eficient pentru refacerea solurilor acide, prin corectarea pH-lui
  4. Pentru că este un produs 100% natural și atestat ca input în agricultura ecologică europeană, se poate folosi și în fermele ecologice, bio, organice.

Recomandări de utilizare:

  • Pomi fructiferi - se presară 2-3 kg pentru fiecare pom în funcție de mărimea/vârsta pomului (exemplu: la pomii de până la 5 ani, 1 kg/pom primăvară și toamnă; la cei între 5-10 ani 2 kg/pom; la pomii peste 15 ani 3 kg/pom)
  • Legume și viță de vie - se recomandă 3 tone/ha, iar pentru parcelele mici se calculează 0,3 kg/mp.
  • Culturile de câmp - dozele variază între 0,5-5 t/ha, iar la legume de la 1- 7,5 t/ha în funcție de pH, Ah, textura solului și sensibilitatea plantelor. Înainte de aplicare este recomandată cartarea agrochimică a solului.
  • Porumbul, floarea soarelui și grâul - dacă aciditatea solului se încadrează în pH 5-6, necesarul pentru corecția acidității în cazul solurilor grele, argiloase este de 2-7,5 tone/ha, solurile lutoase/luto-argiloase de la 1-5 t/ha, iar pentru solurile ușoare, nisipoase de 0,5-2,5 t/ha.
  • Recomandăm în mod special pentru asolamente cu trifoi, lucernă, lupin, cartof, sfeclă, varză.
  • Dintre plantele de cultură cu o mare sensibilitate la insuficienţa magneziului în soluţia solului sunt: ceapa, cânepa, porumbul, ridichea, sorgul, sfecla de nutreţ, trifoiul, tomatele, pomii fructiferi.
  • Plante care răspund bine la amendare: orzoaică, mei, grâu, conopidă, linte, mazăre, varză.
  • Nu este recomandat pentru plantele acidofile. A nu se amesteca cu azotat de amoniu și superfosfat pentru că devine mai greu de împrăștiat și/sau asimilat.
Tip
Ingrasamant
 
chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.