Despre

Cine suntem

Agroland este cea mai mare rețea de magazine cu produse pentru grădină, animale de companie și fermă din România și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș.

În prezent, grupul Agroland are 2 companii listate la Bursa de Valori București:

Agroland Business System SA gestionează o rețea de 250 de magazine cu suprafețe între 50-700 mp, localizate în 30 de județe, deservind aproximativ 2.500.000 clienți pe an. Cifra de afaceri pentru 2021 este estimată la 180 mil. Lei.

Agroland Agribusiness are în portofoliu peste 500 de fermieri cărora le livrează inputuri cum ar fi: semințe, fertilizați, pesticide, atât pentru culturi certificate organic cât și pentru agricultura convențională. Cifra de afaceri pentru 2021 este estimată la 30 mil. Lei.


Printre produsele comercializate în rețeau de magazine Agroland se află: produse pentru grădinărit - semințe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, precum și pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici și medii, - și hrană și accesorii pentru animale de companie.

În cifre

Povestea noastră

Înființată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș, Agroland a început ca o afacere de familie, pornită din dorința de a fi alături de micii fermieri români - în special crescătorii de păsări. Conceptul magazinelor Agroland a prins foarte bine în mediul rural iar lanțul de magazine s-a extins rapid.

Deschidem primul magazin în Timișoara cu furaje și produse pentru fermieri.

Înregistrarea brand-ului Agroland și lansarea sistemului de franciză.

Agroland devine membră a ERPA (Asociația Producătorilor de Păsări Rurale din Europa). În continuare este singura entitate din România membră în această asociație.

Se pune accent pe mărirea suprafețelor magazinelor și pe diversificarea gamei de produse.

Se angajează consultanți în retail pentru setarea unui nou format de magazin cu suprafață între 350-600 mp.

Se deschide primul magazin de tip MEGA în Liești, Galați, pe o suprafață de 350 mp.

Se deschid 3 magazine în format Agroland MEGA.

Se preia platforma Avicola Mihăilești și se dezvoltă două activități distincte: ferme de reproducție cu stație de incubație pentru producția de pui de o zi și ferme de găini pentru producția de ouă pentru consum.

Începem comercializarea ouălor de consum în rețeaua de magazine LIDL din toată țara.

Listarea la Bursa de Valori București:

1 martie - Agroland Business System SA (simbol AG)

15 iunie - Agroland Agribusiness SA - (simbol AAB)

Preluăm fabrica de nutrețuri combinate de la Caransebeș - prima din România certificată să producă astfel de nutrețuri nemodificate genetic.

Se deschid 12 magazine în formatul Agroland MEGA

Echipa de conducere

Horia Cardoș

Fondator și Director General

Daniel Liciu

Director General Adjunct

Costel Judeanu

Director General Adjunct

Adrian Hutiu

Director Operatiuni

Denisa Cardos

Director Economic

Ioana Radoi

Director Comercial

Anca Gorgan

Director Marketing