Cuprul, componenta activa din fungicidul Kupferol, actioneaza prin contact, avand efect multilateral asupra fungilor si bacteriilor. Forma sub care este prezent cuprul, sulfat de cupru tribazic, permite eliberarea treptata a ionilor de cupru (75% din ioni sunt eliberati imediat, iar 25% progresiv), fiind eliminata posibilitatea aparitiei fenomenului de fitotoxicitate, indeosebi in primaverile reci si ploioase. Produsul adera bine pe suprafata frunzelor si nu necesita adaugare de adezivi (particulele de cupru sunt incarcate electrostatic). Formularea superioara si particulele fine asigura o acoperire mai buna si, in consecinta, o protectie mai mare impotriva bolilor.
Omologat pentru culturile:
- Cais, piersic, cires, visin, prun. Boli combatute: Monilinia spp. (Monilioza). Doza: 3,5 l/ha (0,35 %) in timpul vegetatiei la avertizare. Timp de pauza: 21 zile
- Cais, piersic, nectarin. Boli combatute: Taphrina deformans (Basicarea frunzelor de piersic). Doza: 2,6 l/ha se aplica de la aparitia mugurilor si pana la formarea inflorescentelor. Timp de pauza: 21 zile
- Mar. Boli combatute: Venturia inaequalis (Rapanul marului), Erwinia amylovora – prefloral (focul bacterian al rosaceelor). Doza: 3,5 l/ha (0,35 %) tratamente preflorale. Timp de pauza: 21 zile
- Tomate (Rosii). Boli combatute: Phytophtora infestans (Mana), Alternaria solani (Alternarioza). Doza: 3-4 l/ha în functie de nivelul infectiei si la avertizare. Timp de pauza: 3 zile
- Vita de vie. Boli combatute: Plasmopara viticola (Mana viţei de vie). Doza: 4-5,3 l/ha (in functie de presiunea de infectie); tratamente postflorale 6-8 tratamente. Timp de pauza: 28 zile
- Cartof. Boli combatute: Phytophtora infestans (Mana). Doza: 3 - 4 l/ha (3,0 l/ha cand presiunea de infectie este scazuta si 4,0 l/ha cand presiunea de infectie este ridicata si sunt conditii favorabile de mana). Timp de pauza: 7 zile. Legume bulboase (exceptie ceapa rosie de primavara). Boli combatute: Peronospora destructor (Mana cepei). Doza: 5,3 l/ha (0.53 %) se aplicade la a 2 frunza pana la desfacerea totala a frunzelor (BBCH 14-47). Timp de pauza: 3 zile
- Cucurbitacee. Boli combatute: Pseudoperonospora cubensis (Mana). Doza: 5,3 l/ha se aplica de la aparitia cotiledoanelor si pana la coacere (BBCH 10-89)
- Salata (sere si solarii). Boli combatute: Bremia lactuceae (Mana). Doza: 5,3 l/ha se aplica de la a 2-a frunza si pana la formarea capatanii (BBCH12-49)
- Ardei. Boli combatute: Phytophthora capsici (Mana). Doza: 5,3 l/ha se aplica de la a 5-a frunza si pana la coacere (BBCH15-89)
- Vinete (sere si solarii). Boli combatute: Phytophtora infestans (Mana). Doza: 5,3 l/ha se aplica de la a 5-a frunza si pana la coacere (BBCH 15-89)
- Hamei. Boli combatute: Pseudocercospora humuli (Mana). Doza: 5,3 l/ha se aplica de la a 4-a pereche de frunze si pana la 50% conuri compacte (BBCH 14-85)
- Plante ornamentale. Boli combatute: Peronospora spp. (Mana). Doza: 5,3 l/ha se aplica cand apare infectia
error Aprecierea ta pentru recenzie nu a putut fi trimisa
feedback Reclama un comentariu
check_circle Raport trimis
error Reclamatia tau nu a putut fi trimisa
Scrie-ti recenzia
check_circle Recenzia a fost trimisa
error Recenzia ta nu a putut fi trimisa