- Produs nou
Bentstar este o bentonita activa sub forma de pulbere care, care introdusa în vin asigura o limpezire a acestuia.
Este recomandata utilizarea produsului atat la vinurile albe, cat si la cele rosii, pentru clarificare si stabilizarea proteinelor.
Doze recomandate:
50 – 100 g la 100 L, pentru vinuri tinere;
40 – 60 g la 100 L, daca vinul este deja limpezit;
80 – 150 g la 100 L, pentru vinuri bogate in culoare, taninuri si drojdii;
50 – 100 g la 100 L, pentru musturi.
Prepararea bentonitei pentru limpezirea a 100 L de vin
1. Amestecati energic 40 – 80 g de bentonita cu de aproximativ 10 ori cantitatea de apa calda (aprox. 1 L de apa la 100 g bentonita), pana la omogenizare completa.
2. Lasati solutia obtinuta la hidratat timp de 24 de ore, amestecand din cand in cand, pana se formeaza un gel cu consistenta uleiului alimentar (initial bentonita este solida, iar prin gonflare absoarbe apa, isi mareste volumul si se transforma in gel).
3. Adaugati gelul format in cei 100 L de vin, amestecand energic timp de aproximativ 10 minute (eventual in 2–3 reprize), pana la omogenizare completa.
4. Temperatura vinului trebuie sa fie de peste 15°C pentru a asigura o dispersie cat mai buna a bentonitei in masa vinului.
5. Dupa cateva zile, vinul se poate trage de pe depozit, avand grija ca acesta sa nu fie tulburat.
6. Dupa aceasta operatie, vinul poate fi filtrat.
Bentstar este o bentonita activa sub forma de pulbere care, care introdusa în vin asigura o limpezire a acestuia.
error Aprecierea ta pentru recenzie nu a putut fi trimisa
feedback Reclama un comentariu
check_circle Raport trimis
error Reclamatia tau nu a putut fi trimisa
Scrie-ti recenzia
check_circle Recenzia a fost trimisa
error Recenzia ta nu a putut fi trimisa