Drojdie pentru fermentare, Enartis SB, 500 g
Drojdie destinată folosirii în procesul de vinificație al vinurilor albe, roșii sau roze. Recomandată pentru producția vinurilor tinere și a celor ușoare. Temperatura de fermentație 15-30 grade Celsius.
Vezi și alte recomandări:
29 alte produse din aceeași categorie
Enartis Ferm SB este o drojdie uscată destinată folosirii în procesul de vinificație al vinurilor albe, roșii sau roze. Se dizolvă în 10 părți de apă caldă curată, 35-38 grade Celsius, se amestecă și se lasă 20 de minute, apoi se reia amestecul. La final se adaugă în must la începutul fazei de umplere a vasului. Diferența de temperatură între suspensie și must/vin nu trebuie să depășească 10 grade Celsius. Omogenizarea se face prin pompare în circuit sau prin amestecare. Asigură o fermentație regulată și completă care oferă vinurilor o aromă intensă, curată și proaspătă.
Principalele caracteristici ale produsului:
- Drojdie Saccharomyces cerevisiae ex r.f. bayanus
- Recomandată pentru producția vinurilor tinere și a celor ușoare
- Temperatura de fermentație 15-30 grade Celsius
- Faza de întârziere scurtă
- Viteză de fermentație rapidă
- Toleranța alcoolică mai mică sau egală cu 13%
- Rezistență la dioxid de sulf (SO2): 50 mg/L
- Raport zahăr/alcool: 16,5 grame de zahăr la 1% alcool
- Azot necesar mediu
- Oxigen necesa mediu
- Producția de etanol scăzută
- Formare redusă de spumă
- Aciditate volatilă redusă, poate crește dacă mustul este foarte bogat în zahăr
- Doza recomandată este de 20-40 grame / 100 litri de must sau vin
- Doza maximă este recomandată în cazul strugurilor afectați de mucegai și condiții microbiologice nefavorabile pentru fermentare.
- Tip
- Drojdie pentru fermentare
error Aprecierea ta pentru recenzie nu a putut fi trimisa
feedback Reclama un comentariu
check_circle Raport trimis
error Reclamatia tau nu a putut fi trimisa
Scrie-ti recenzia
check_circle Recenzia a fost trimisa
error Recenzia ta nu a putut fi trimisa