25 martie 2018

Rețetă de pască

Paștele va sosi în scurt timp și știm că în fiecare gospodărie există măcar un masterchef desăvârșit. Pentru masa Sărbătorilor Pascale, pasca este un preparat central, care nu are voie să lipsească din meniu. Astăzi vă propunem o rețetă pe care am primit-o și pe care o împărtășim cu drag. Nu este deloc complicat. Pe lângă ingredientele de mai jos, nu uitați de ingredientul surpriză: dragostea.

INGREDIENTE PENTRU ALUATUL DE PASCĂ 

  • 600 grame făină albă
  • Trei ouă (două gălbenușuri și unul întreg)
  • 200 grame zahăr
  • 300 mililitri lapte călduț
  • 25 grame drojdie proaspătă
  • ½ linguriță sare
  • 50 grame unt
  • Un pliculeț zahăr vanilat
  • Coajă de lămâie pentru aromă

Puneți făina într-un bol. La mijloc se adaugă drojdia cu o lingură de zahăr, untul și jumătate din cantitatea de lapte călduț (150 mililitri). Se lasă până drojdia începe să se ridice (crește). Apoi, ouăle se freacă cu zahăr și sunt puse în bolul cu făină. Radem coaja de lămâie și adăugăm zahărul vanilat. Pe urmă, începem frământarea cu mâna până obținem un aluat elastic. Adăugăm și trei linguri de ulei pentru ca aluatul să nu devină lipicios. Frământăm cam 40 de minute, apoi acoperim cu un prosop / șervet și lăsăm la crescut vreme de un ceas.

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA DE PASCĂ

  • 500 grame brânză de vaci
  • 200 grame zahăr
  • Zahăr vanilat
  • Două ouă întregi și cele două albușe rămase de la aluat
  • 100 grame stafide
  • Două-trei linguri de griș
    (!) Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă brânza și stafidele, apoi grișul și zahărul vanilat. Amestecam în tot acest timp până când obținem o cremă.

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în două. Într-o tavă, punem o foaie, iar din restul de aluat facem împletitura pe margine și crucea care se pune pe mijloc, după ce am adăugat crema de brânză. Lăsăm compoziția să crească în tavă aproximativ 20 minute. Ungem pe toată suprafața cu ou bătut cu zahăr, apoi dăm tava la cuptor la foc potrivit cam 50 minute sau în funcție de performanțele fiecărui cuptor. După ce scoatem tava din cuptor, ungem din nou cu ou bătut cu zahăr și acoperim pasca până se răcește, cu un șervet.

Pască

Spor la gătit și poftă mare vă urează echipa Agroland. Voi ce rețetă folosiți?

Foto sus: retetecalamama.ro

Rețetă de pască

Paștele va sosi în scurt timp și știm că în fiecare gospodărie există măcar un masterchef desăvârșit. Pentru masa Sărbătorilor Pascale, pasca este un preparat central, care nu are voie să lipsească din meniu. Astăzi vă propunem o rețetă pe care am primit-o și pe care o împărtășim cu drag. Nu este deloc complicat. Pe lângă ingredientele de mai jos, nu uitați de ingredientul surpriză: dragostea.

INGREDIENTE PENTRU ALUATUL DE PASCĂ 

  • 600 grame făină albă
  • Trei ouă (două gălbenușuri și unul întreg)
  • 200 grame zahăr
  • 300 mililitri lapte călduț
  • 25 grame drojdie proaspătă
  • ½ linguriță sare
  • 50 grame unt
  • Un pliculeț zahăr vanilat
  • Coajă de lămâie pentru aromă

Puneți făina într-un bol. La mijloc se adaugă drojdia cu o lingură de zahăr, untul și jumătate din cantitatea de lapte călduț (150 mililitri). Se lasă până drojdia începe să se ridice (crește). Apoi, ouăle se freacă cu zahăr și sunt puse în bolul cu făină. Radem coaja de lămâie și adăugăm zahărul vanilat. Pe urmă, începem frământarea cu mâna până obținem un aluat elastic. Adăugăm și trei linguri de ulei pentru ca aluatul să nu devină lipicios. Frământăm cam 40 de minute, apoi acoperim cu un prosop / șervet și lăsăm la crescut vreme de un ceas.

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA DE PASCĂ

  • 500 grame brânză de vaci
  • 200 grame zahăr
  • Zahăr vanilat
  • Două ouă întregi și cele două albușe rămase de la aluat
  • 100 grame stafide
  • Două-trei linguri de griș
    (!) Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă brânza și stafidele, apoi grișul și zahărul vanilat. Amestecam în tot acest timp până când obținem o cremă.

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în două. Într-o tavă, punem o foaie, iar din restul de aluat facem împletitura pe margine și crucea care se pune pe mijloc, după ce am adăugat crema de brânză. Lăsăm compoziția să crească în tavă aproximativ 20 minute. Ungem pe toată suprafața cu ou bătut cu zahăr, apoi dăm tava la cuptor la foc potrivit cam 50 minute sau în funcție de performanțele fiecărui cuptor. După ce scoatem tava din cuptor, ungem din nou cu ou bătut cu zahăr și acoperim pasca până se răcește, cu un șervet.

Pască

Spor la gătit și poftă mare vă urează echipa Agroland. Voi ce rețetă folosiți?

Foto sus: retetecalamama.ro