Utilizarea furajelor și concentratelor Viva, disponibile în magazinele Agroland, aduc numeroase beneficii creșterii puilor de o zi.
Acestea NU CONȚIN: făină de carne, făină de pește, oase, resturi de animale, hormoni și substanțe interzise în alimentația omului și al animalelor.
Pregătirea adăpostului este o etapă de care trebuie să ținem cont înainte să aducem bobocii acasă. Vezi aici cum să pregătești corect adăpostul puilor.
1. Boboci de rață
Bobocii de rață comercializați sunt specializați pentru producția de carne, cum sunt cele Pekin. Au un ritm rapid de creștere, iar carnea și ficatul au o calitate deosebită. La maturitate, rațele ating o greutate de 4-5 kg.
Recomandări furajare boboci de rață
Creșterea rațelor se face în 2 faze: faza 1 care durează două săptămâni, când densitatea de populare este de 15-20 capete/mp și faza 2 care durează din săptămâna 3, când densitatea este de 10-12 capete/mp, la 3 săptămâni scăzând la 8,6 și respectiv 4 capete/mp la sacrificare, la vârsta de 2 luni.
Furajarea bobocilor de rață trebuie să fie lipsită de medicamente (coccidiostatice). De aceea, recomandăm folosirea furajelor NC 1153 sau CC 1000 care nu conțin coccidiostatice.
Tratamente
În apa de băut se recomandă a se folosi aditivi furajeri, precum:
Parametrii de creștere
Temperatura: în primele 7 zile se asigură30-32 grade Celsius, după care se reduce cu câte 2-3 grade Celsius/săptămână până se ajunge la 16-18 grade.
Lumina: în prima săptămână se asigură lumina 24 h/zi, după care se reduce cu câte o jumătate de ora/zi, până la 14 zile, când ajungem la 17 h/zi, durată care se menține până la sacrificare. Dacă doriți să sacrificați bobocii mai repede, este recomandat să mențineți lumina 24 h/zi pe toată durata creșterii, deoarece lumina stimulează consumul de apă și furaje.
Adăparea: se asigură permanent apă proaspătă la discreție. Se pot utiliza adăpătorile de la pui sau adăpători de tip jgheab (se calculează un front de adăpare de 5 cm/boboc).
137.61 RON
24.36 RON