Grădina în luna iulie
În luna lui cuptor, gradele din termometre sunt tot mai mari. În perioada aceasta grădina cu flori devine tot mai colorată, iar legumele încep să prindă contur pentru a avea cămara plină în sezonul ce urmează.
Activitățile din grădină acoperă toate sferele: flori, legume, fructe, gazon. Printre activitățiile esențiale se numără irigarea corespunzătoare, mai ales în perioadele secetoase. Pe lângă irigat, am pregătit mai jos o listă cu principalele activități din grădină în luna iulie
Pomii fructiferi și arbuștii fructiferi
În iulie se culeg ultimele recolte de cireșe și vișine și se continuă cu piersici și caise. În cazul în care pomii produc o cantitate mult mai mare de fructe ce ajung să cadă pe jos, culegele imediat. Este important ca zona din jurul pomilor să fie curată pentru a nu favoriza apariția dăunătorilor.
În această lună este momentul să ajutăm pomii ce urmează să rodească prin atașarea unor suporturi pe care vor sta crengile încărcate cu fructe. De asemenea, fructele care nu se coc uniform trebuie culese, în cazul în care sunt prea apropiate între ele, pentru a putea facilita accesul razelor soarelui.
Vița de vie trebui legată de araci pentru a dirija creșterea lăstarilor.
În această perioadă încep să se coacă și arbuștii fructiferi, precum zmeura, murele, coacăzele și afinele.
Grădina de legume
Important în această lună este să irigăm corespunzător legumele, în funcție de nevoile fiecăreia. De asemenea, se vor înlătura buruienile.
În această lună trebuie verificat în permanență și gradul de dezvoltare a legumelor și culese pe măsură ce se coc. În felul acesta vom favoriza creșterea următorului rând de legume. Este momentul să culegem mazărea sau recoltele timpurii de cartofi, dovlecei, fasole păstăi etc. De asemenea, ceapa și usturoiul se lasă la uscat.
Cultura de morcovi, pătrunjelul de rădăcină și țelină trebuie rărită pentru a se putea dezvolta normal. Se recomandă tăierea frunzelor pentru a stimula creșterea rădăcinii.
Roșiile se leagă pe araci, dacă este necesar. Chiar și noii lăstari se vor lega pe araci pentru a nu permite ruperea crengilor din cauza greutății fructelor.
Pământul eliberat de recoltele timpurii trebuie pregătit pentru recoltele de toamnă. În iulie se poate începe plantarea semințelor de sfeclă roșie, fasole, ceapă, varză, conopidă sau salată.
Grădina cu flori
Iulie este luna în care explozia de culoare și miresme ia amploare. Multe flori înfloresc în perioada aceasta, iar pentru menținerea sănătății lor este important să le udăm periodic și să eliminăm buruienile care cresc între ele.
Atunci când irigăm florile, nu trebuie udate frunzele, deoarece razele puternice ale soarelui vor duce la arderea acestora. Perioada optimă din zi pentru udare este dimineața devreme sau seara după apusul soarelui. Atunci soarele nu mai are atâta putere, iar florile nu vor suferi șocuri de temperatură.
Gazonul
Gazonul nu trebuie neglijat nici în luna iulie. Acesta trebuie tuns cu regularitate. În articolul Îngrijirea gazonului vara îți prezentăm mai multe informații privitoare la întreținerea lui în lunile călduroase.
Sfat: lasă gazonul cu 5-10 cm mai lung, pentru a nu lăsa umezeala din sol să se evapore prea repede.
Fiecare colțișor din grădină are nevoie de atenția noastră în luniile de vară. Trebuie verificat constant solul, umiditatea și să ne asigurăm de lipsa dăunătorilor. Buruienile trebuie eliminate permanent, deoarece consumă din nutrienții solului.
Îți dorim o grădină cu roade bogate!