Carnea de bibilică – beneficii pentru sănătate
Poate cel mai important beneficiu al creșterii bibilicilor este carnea. Bibilicile sunt păsări cu sănătatea robustă, sunt de mare ajutor în grădină pentru că elimină căpușele, păduchii și furnicile. Pe lângă aceste aspecte, carnea de bibilică este considerată o delicatesă în multe locuri. Este foarte gustoasă și, cel mai important, este foarte benefică pentru sănătatea noastră.
Beneficii pentru sănătate
- Carnea de bibilică este slabă și conține mulți acizi grași esențiali;
- Este săracă în calorii. Dintre celelalte păsări pe care le creștem în curte, doar carnea de curcan are mai puține calorii;
- Carnea de bibilică are aproximativ 135 kilocalorii / 100 grame, în timp ce carnea de curcan are aproximativ 109 kilocalorii;
- Conține multe vitamine (E, B1 și B12) și minerale precum magneziu, calciu și fier;
- În special carnea păsărilor tinere este fragedă și foarte savuroasă;
- Gustul este similar cu al cărnii de vânat, dar mai delicat și nu la fel de puternic;
- Carnea de bibilică poate fi gătită în foarte multe moduri: la grătar, în tigaie sau prăjită;
- Este o sursă foarte bună de proteine, astfel ajută la dezvoltarea musculaturii.
RECOMANDAT: Bibilici de carne la Agroland
Aspecte nutriționale
- Carnea de bibilică este foarte bogată în vitamine, calciu, magneziu, fier și minerale. Putem spune că este un tip exotic de carne. Gustul se aseamănă și cu cel de pui, iar aroma este deosebită. Poate fi gătită cu ciuperci sau mazăre;
- Este o alegere sănătoasă deoarece conține puțin colesterol și grăsimi. De exemplu conținutul
de grăsimi este de 3 ori mai mic decât în cazul cărnii de vită; - Conține lipide (acizi grași nesaturați) cu rol în protejarea sistemului cardiovascular;
- Este și o sursă de vitamina B6 – esențială pentru funcționarea sistemului nervos;
- Și ouăle de bibilică sunt foarte gustoase și conțin vitaminele A, E și D3, care sunt esențiale pentru sănătatea noastră.
Ați gătit până acum carne de bibilică? Trimiteți-ne rețeta pe Facebook Agroland iar noi o vom publica pe blog.