Ce facem în august în adăpostul de găini?
August este luna în care trebuie să pregătim și adăpostul de păsări pentru sosirea toamnei. Acum este momentul să vă gândiți la cele mai bune decizii pentru lunile următoare, astfel încât să vă asigurați că găinile vor avea toate condițiile necesare.
1. Asigurați-vă în continuare că păsările nu suferă din cauza temperaturilor ridicate.
Toamna încă nu a venit, astfel că și în august se anunță zile toride în care păsările din adăpost pot suferi din cauza șocului de căldură. Mai multe detalii despre acest subiect găsiți la următorul link (click aici).
2. Pregătiți-vă pentru năpârlire
Găinile nu năpârlesc neapărat în luna august, dar chiar și așa sezonul este aproape. Prietenele noastre înaripate încep să năpârlească pe măsura ce durata zilei se scurtează. Astfel, fiți pregătiți pentru această situație. Nu uitați să le oferiți mai multe surse de proteine în timpul acestui proces.
3. Treceți pe listă orice lucrări sunt necesare în adăpost
Dacă adăpostul necesită mici lucrări, acestea trebuie realizate neapărat înainte de primele zile mai reci. Chiar dacă iarna este departe încă, acum este momentul să vă gândiți la ce este necesar pentru ca găinile să aibă un culcuș adecvat peste câteva luni. Există crăpături prin care apa de ploaie poate intra? Sunt zone ale adăpostului „atractive” pentru potențiali prădători? Ocupați-vă de ele în această lună.
4. Asigurați-vă că găinile au acces la baia de praf
Băile de praf sunt esențiale pentru găinile sănătoase. Din acest motiv, nu treceți acest aspect cu vederea. Dacă încă nu știți despre ce vorbim, citiți mai multe detalii despre baia de praf a păsărilor.
5. „Decorați” adăpostul
O coroniță de flori amplasată lângă ușa adăpostului schimbă decorul. De asemenea, puteți opta, dacă aveți la dispoziție, și pentru dovleci. În acest fel, veți ajuta și păsările să elimine plictiseala. Nu uitați nici de vechiul truc cu varza. Atârnați o căpățână în adăpost, sau chiar câteva felii de măr – este important să îndepărtați sâmburii deoarece aceștia nu sunt buni pentru păsări.
6. Reciclați resturile din grădină
Cu siguranța aveți multe verdețuri în grădină de care trebuie să scăpați. Nu le aruncați! Găinile se vor bucura să ciugulească resturile vegetale și alimentare. Nu uitați, coaja de cartof, fasolea uscată sau sâmburii de măr, precum și de la alte fructe, nu sunt deloc indicate pentru găini.
7. Curățați adăpostul
Ultimul punct de pe listă, dar nu cel din urmă, este IGIENA adăpostului. Asigurați-vă că scăpați de găinațul din coteț pentru a le oferi găinilor un mediu sănătos în care să trăiască.
Sursă foto