• Prima pagină
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum îți hrănești corect câinele în funcție de vârstă
5 noiembrie 2022

Cum îți hrănești corect câinele în funcție de vârstă

Întreabă orice veterinar, crescător de câini, proprietar de canisă și vei primi același răspuns: hrana oamenilor nu este potrivită pentru câini. Nu este corect să hrănești câinele cu resturile de la masă, chiar dacă acestea sunt resturi de calitate, cum ar fi restul de carne de la grătar. Dacă vrei un câine sănătos, robust, cu imunitate bună, blană lucioasă, care să trăiască mult, atunci urmează sfaturile noastre referitoare la hrana corectă. Alege mereu hrana de calitate superioară, nu face rabat de la calitate. Folosește hrana uscată sub formă de crochete pe care să o alternezi cu conservele din carne pentru câini. 

Hrană pentru cățelul micHrană pentru cățelul mareHrană pentru câinele adultHrană pentru câinele tău senior

Cum hrănești corect cățeii sub un an?

Imediat după alăptare, când cățelușii au ajuns la trei sau patru săptămâni, puii vor fi înțărcați și se introduce hrana solidă. Primul an de viață este esențial în dezvoltarea cățeilor, de aceea este importantă administrarea hranei adecvate, de calitate superioară. De obicei, hrana solidă a cățeilor de vârstă foarte mică se va administra și femelelor pe perioada sarcinii, ori care au fătat și sunt în perioada de alăptare. 

Acest tip de hrană este extrem de nutritiv, în plus, s-a dovedit că puii recunosc gustul crochetelor care au făcut parte din alimentația mamei. Hrana potrivită ajută la formarea microflorei intestinale, iar microflora intestinală este esențială pentru sistemul imunitar. Noi am selectat cele mai bune produse de pe piață, pe care vi le recomandăm cu toată încrederea, alături de sfaturi complete și utile de nutriție.

Cum se modifică corpul cățelului în primul an de viață

Gândește-te la puiul tău de câine, cât este de mic și firav acum, și cât de mult se va transforma în doar câteva luni de zile. În timpul primului an de viaţă, un cățel va crește de aproape 80 de ori. Această creștere masivă, accelerată, a oaselor, mușchilor, articulațiilor, a organelor, se poate face în mod optim doar dacă organismul este hrănit corect. Hrana necorespunzătoare poate determina apariția malformațiilor scheletice, din cauza aportului deficitar de proteine și calciu.

În timp ce cățeii de talie mare cresc în volum de până la 80 de ori, cățeii de talie mică vor crește  numai 20 de ori, până în jurul vârstei de 10 luni. O hrană cu un conținut energetic prea ridicat va conduce la o creștere timpurie în greutate. Puiul, mai ales cel de talie mare, ar putea  suferi de displazie de șold din cauza presiunii kilogramelor în plus, care se exercită asupra oaselor și articulațiilor.

Cum este introdusă hrana solidă în dieta cățelului?

Crochetele de hrană nu vor fi servite cățelului exact așa cum sunt, ci înmuiate în apă caldă. Ele trebuie să aibă consistența terciului de ovăz. Pe măsură ce cățelul crește, trebuie redusă treptat cantitatea de apă adăugată la granule. În cele din urmă se va elimina complet. În tot acest timp câinele va înceta treptat să sugă. După 6-7 săptămâni de viață va trece complet la alimente solide. 

Produse pentru căței, indiferent de talie sau rasă

Premil Herbal Herbal G2: este o hrană care se administrează din a 42-a zi de sarcină, în perioada de lactație, dar și în prima dietă a puilor pentru formarea corectă a florei intestinale. Conține macro și micro elemente și este recomandat pentru toate rasele și dimensiunile câinilor.

Sam’s Field Puppy: este un produs cu  70% carne proaspătă de pui, fructe și legume, bogat în proteine și grăsimi provenite din carne de pui, pentru dezvoltarea mușchilor. Conține rații moderate de calciu și fosfor, pentru o dezvoltarea sănătoasă a oaselor. Formula se adresează cățelușilor de toate rasele.

Taste of the Wild High Prairie Puppy:  hrană uscată special concepută pentru perioada de creștere a cățeilor, cu carne de bizon, prăjită și conține un amestec de surse de proteine. Nu conține cereale, furnizează  energie ușor digerabilă, cu suplimentele de legume și fructe care conțin antioxidanți.

Taste of the Wild Pacific Stream Puppy: hrană uscată pentru câini aflați în perioada de creștere, cu somon afumat, fără conținut de cereale. Cu amestecul de proteine provenite din carne de pește oceanic și suplimentele de legume și fructe.

Orijen Puppy: hrană cu ingrediente de origine animală de calitate de 85%, cum ar fi pui proaspăt sau fără apă și curcan, pește sălbatic prins și ouă.

Orijen Puppy Amazing Grains: conține pui, curcan și pește sălbatic, inclusiv somon sălbatic, la care s-au adăugat  boabe de ovăz, quinoa și chia, pentru un raport echilibrat de fibre.

Hrană pentru căței, în funcție de talie

Acana Puppy Small Breed fără proteine vegetale, conține 70% carne, ouă, plătică și adaos de zinc. Crochete potrivite pentru maxilarul mic al cățelului.

Acana Puppy Large Breed fără proteine vegetale, conține 70% carne, ouă, plătică și adaos de zinc. 

Orijen Puppy Large hrană cu 85% ingrediente animale, cum ar fi pui proaspăt sau fără apă și curcan, pește sălbatic și ouă.

Orijen Puppy Large Amazing Grains, cu 90% ingrediente de origine animală, dieta include pui, curcan și pește sălbatic, inclusiv somon, cu adaos de ovăz, quinoa și chia, pentru un raport echilibrat de fibre.

Premil Puppy Maxi hrană special formulată pentru puii de rase mari la vârsta de 5 săptămâni, conține o combinație unică de plante medicinale și extracte de plante cu scopul de a dezvolta tractul digestiv, conservarea și îmbunătățirea imunității.

Premil Puppy Mini hrană special formulată pentru puii de rase mari la vârsta de 5 săptămâni, conține o combinație unică de plante medicinale și extracte de plante cu scopul de a dezvolta tractul digestiv, conservarea și îmbunătățirea imunității la puii de rase mici.

Din săptămâna a opta se schimbă nevoile alimentare  

Câinii cresc diferit în funcție de talie, cei de dimensiuni medii ajung la maturitate la aproximativ 12 luni, în timp ce unele rase gigant pot continua să crească până la vârsta de 18 luni. Însă, la aproximativ  8 săptămâni, cățelul s-a dezvoltat destul de bine  fizic și mental, încât nevoile sale alimentare se schimbe. Încet hrana trebuie diversificată. Schimbarea de la formula veche de hrană la cea nouă se face treptat. Formula nouă se adaugă în procent de ⅓ în primele 3 zile de diversificare, continuând cu ½ în următoarele zile și tot așa până în a noua zi când câinele trece complet la nouă hrană. Hrana trebuie să fie special formulată pe bază de plante.

 Numărul meselor trebuie redus. Până la 4 luni câinii au nevoie de 4 mese pe zi, formate din porții mici. Până în luna a șasea, câinii vor primi trei mese pe zi, din nou trebuie să se țină cont de cantitate. Câinii care au mai mult de șase luni au nevoie de doar două mese pe zi. Se va ține cont și de recomandarea producătorului, adică de la tabelul de pe spatele ambalajului. Se monitorizează greutatea câinelui și se crește ori reduce cantitatea în funcție de situație. Pentru această vârstă deja producătorii de hrană pentru câini încep să diversifice mult mai puternic produsele. Se pune accent pe întărirea imunității, pe susținerea sistemului osos și a creierului.

Purina Pro Plan Nature Elements Junior Balanced Start conține colostru, ingredient care este dovedit științific ca ajută sistemul imunitar, alături de nutrienti cheie care ajută la dezvoltarea sănătoasă a dinților și oaselor.

Purina  Pro Plan Expert Care Nutrition conține ulei de pește, o sursa de DHA, pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului și a vederii. Hrana este îmbogățită cu prebiotic, dovedit științific ca sporeste bifidobacteriile pentru un echilibru mai bun al microflorei intestinale.

Purina are hrană special realizată pentru diferite talii dar și pentru câini juniori care au probleme de digestie, alergii sau iritații: Purina Pro Plan Athtletic Puppy, Purina Pro Plan Junior Digestie Sensibilă, Purina Pro Plan Junior Piele Sensibilă, Purina Pro Plan Junior

Hrana câinilor adulți

Când au ajuns la maturitate, deja hrana se diversifică foarte mult. Este la fel de diversificată pe cât sunt tipurile de rase. Unii producători fac inclusiv acest lucru, produc hrană pentru anumite rasă cu nevoi speciale. Royal Canin a elaborat produse special realizate pentru anumite rase populare, dar sensibile, cu cerințe speciale, cum ar fi: Bichon Frise, Yorkshire, Shih Tzu, etc.

Alegerea hranei potrivite pentru un câine adult poate părea simplă, dar este destul de complicată, mai ales pentru proprietarii pretențioși, care își doresc doar ce e mai bun pentru câinii lor. Sunt câteva chestiuni esențiale de care trebuie ținut cont, iar unul dintre ele este talia.

Ghid pentru hrănirea corectă a câinilor

Câinii de talie mare sunt în general câini activi, folosiți pentru sarcini precise cum ar fii paza, câini sportivi, care au nevoie de foarte mult exercițiu fizic. Aceștia au nevoie de o cantitate mare de calorii. Se recomandă ca procentul de proteine din alimentație să fie de la 24% până la peste 30%, iar procentul de grăsime de peste 15% până la puțin peste 20%.

Sunt puține produse pe piață cu o formulă excelentă pentru câinii de talie mare, care să răspundă exact nevoilor lor și să conțină ingrediente de calitate premium, cu procent mare de proteine animale. Aceste produse au preț mai ridicat, dar cu siguranță excelează. În primul rând, sunt sățioase, asigură nutrienții necesari, și nu există pericolul de supraalimenta câinele și de a-i îngreuna digestia. Produsele de calitate inferioară nu oferă destulă energie și îngreunează activitatea organelor interne ale câinelui din cauza faptului că au în compoziție foarte multe cereale. 

Taste of the Wild – producătorul are produse realizate din pește, pentru exemplarele cu blană frumoasă, cu 25% proteină brută din pește oceanic, 15% grăsime brută și 3% fibre din cartofi și mazăre. Hrana din carne de vită, cu mazăre și năut, are 29% proteina brută,15% grăsime brută și fibre 4,5%. Câinii cu sensibilitate digestivă au varianta produselor din carne de bivol, miel, pui cu adaos de cartofi și mazăre. 

Orijen – produsele din această gamă conțin 5 ingrediente de origine animală, proaspete sau crude, inclusiv păsări de curte și pește. 85% din ingredientele componente sunt de origine animală. Hrana conține până la 38% poteină crudă, 18% grăsime crudă și 4% fibre. Sunt produse bazate pe carne roșie, carne de pasăre sau carne de pește, trebuie doar să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine câinelui tău de talie mare sau gigant. 

Acana – hrană ce conține 70% produse din carne, din care jumătate adăugate în stare proaspătă. Printre ingrediente sunt incluse păsările crescute în libertate, pești sălbatici sau vânat. Se adaugă legume și fructe în proporție de 30%. 

Câini activi în mod normal, crescuți în mediul urban, îi include pe cei care locuiesc în apartamente și sunt scoși de două până la trei ori pe zi. Tot în această categorie sunt și câinii care locuiesc în curte, dar nu au sarcini elaborate de îndeplinit. Acești câini sunt predispuși la îngrășare, trebuie monitorizați în permanență și hrăniți corect. Hrana se va alege în funcție de talia câinelui și de greutatea lui. Sunt câinii de talie medie, cei de talie mică, dar și câinii sportivi ori rasele de luptă. 

Premil Special este destinat câinilor pretențioși de toate rasele și dimensiunile: cu 26% conținut de proteine din carne de miel, curcan și ton, 16% grăsimi bine și 2,7% fibre. Nu conține cereale cu gluten. Pentru câinii sensibili se recomandă Premil Atlantic, iar câinii din rasele de luptă au Premil Sport, în timp ce pentru câinii sensibili și alergici există opțiunea Premil Sunrise. Produsele conțin între 72-73% produse de origine animală. 

Sam’s Field conține ingrediente de natură animală în proporție de 60%, conține carne proaspătă de pui, fructe și legume. Conținutul de proteină crudă ajunge la  26%, grăsime cruda 15%, și 2,5% fibre, este îmbogățită cu pre-biotice Omega-3 și Omega-6. Brandul are variante de hrană în funcție de talie și sensibilități alimentare. 

Hrana câinilor seniori

Speranța medie de viață a unui câine este de aproximativ 12-13 ani. Durata vieții este influențată de respectarea planului de vaccinare, de deparazitările anuale și mai ales de hrană. Câinii de rase mici trăiesc mai mult în medie, în cazul lor procesul de îmbătrânire începe jurul vârstei de 10 ani. La câinii mari speranța de viață este semnificativ mai scurtă, câine mare devine senior după 5 până la 8 ani.

Dacă câinele este supraponderal perioada de bătrânețe va fi mai dificilă din cauza problemelor cu articulațiile și problemelor sistemului cardio-vascular. Are metabolismul lent, pot apărea problemele renale, gastro-intestinale, probleme cu vederea, dinții și gingiile, care implicit dc la pierderea poftei de mâncare. 

Dieta câinilor bătrâni se bazează exclusiv pe nevoile lor individuale și depinde de greutatea corporală și de nivelul de activitate. Trebuie optat pentru alimente de înaltă calitate, cu procent mic de grăsimi și proteine ușor digerabile de înaltă calitate. Grăsimile nu vor fi eliminate de tot din dietă, pentru că sunt o sursă de acizi grași Omega-3 și Omega-6 și lecitină, care ajută la menținerea calității calitatea părului și sănătății pielii și buna funcționare a sistemului nervos.

Aportul de proteine cu compoziție bună de aminoacizi este favorabil menținerii masei musculare. Carnea de pasăre, mielul și peștele sunt cel mai ușor de digerat și se recomandă în dieta câinelui vârstnic. Proteinele provenite din cereale, leguminoase și cartofi sunt mai dificil de digerat. Alimentele bogate în fibre și prebiotice (FOS, MOS, inulină) ajută la dobândirea nutrienților. Vitamine, minerale și oligoelemente sunt foarte importante pentru câinii mai în vârstă, deoarece încetinesc îmbătrânirea, ridică apărarea organismului și păstrează sănătatea.

Orijen Senior este hrană este realizată din 85% ingrediente de calitate pentru păsări de curte și pește, oferind o sursă puternică de proteine esențiale, vitamine și minerale. Conține proteină crudă 38%,15% grăsime, fibre crude 8%, EPA 0,2%, Omega-6 3%, Omega-3 0,8%. O altă variantă foarte bună pentru câinele senior este Orijen Six Fish.

Acana Senior dispune de un nivel ridicat de proteine de la păsări, ouă și plătică sălbatică. Conține proteine brute 33 % și grăsime brută 14%, fibră 6%, Omega-6 2,2% și Omega-3 în proporție de 1%.

Sam’s Field Senior hrană hipo-alergenică, cu conținut de carne de miel, fructe și legume. Conține proteina crudă în proporție de 24 %, grăsime cruda 9% și fibre 3,5%. Această formulă este destinată și câinilor care au probleme de greutate. 

Odată cu vârsta câinii cu vârsta își slăbesc simțul mirosului și al gustului, au probleme cu gingiile, de aceea crochetele vor fi mai ușor de mestecat dacă sunt amestecate cu apă. Au nevoie de mai puțină hrană decât înainte. Mâncarea pentru cele două mese pe zi se va împărțiți în mai multe mese mai mici, astfel încât tractul digestiv să nu fie suprasolicitat. Atenție la cantitatea  de apă pe care câinele o bea în timpul zilei. Dacă  bea mai multă apă decât de obicei trebuie să fie văzut de un veterinar pentru un examen care să stabilească dacă are diabet sau sindromul Cushing.

Toate produsele premium pentru hrana câinelui tău sunt disponibile atât online, cât și în magazinele noastre fizice. Apasă logo-ul cu adresele magazinelor din România și află de unde poți să procuri aceste produse, disponibile în ambalaje practice.

▶️ Care sunt cele mai bune produse pentru hrana cățeilor de vârstă mică?

Cățeii de talie mare cresc în volum de până la 80 de ori, cățeii de talie mică vor crește numai 20 de ori, până în jurul vârstei de 10 luni. Pentru aceste transformări uriașe cățeii au nevoie de hrană corectă, nutritivă, care să le protejeze sistemele osos, muscular, cardio-vascular și imunitar. Acestea sunt unele dintre cele mai bune produse pentru hrana cățeilor de vârstă mică.

▶️ Care sunt cele mai bune produse pentru hrana cățeilor de vârstă mare?

Imediat ce încep diversificarea, cățeii au nevoie de foarte multă energie pentru a crește sănătos. Proteinele de înaltă calitate sunt absolut necesare, iar noi am selectat cele mai bune produse pentru hrana cățeilor mari . Află cum se numesc, ce conțin și de unde le poți procura.

▶️ Care sunt produsele premium pentru hrana câinilor adulți?

Avem pentru tine câteva recomandări de produse premium pentru hrana câinelui adult. Sunt produse care țin cont de nevoile de bază ale câinilor, în funcție de talie și tipul de sarcini la care sunt expuși. Am selectat doar produse competitive, realizate din ingrediente naturale.

▶️ Care este cea mai bună hrană pentru câinii seniori?

Câinele senior are mai puțină poftă de viață, predispoziție la îngrășare, probleme cu gingiile și dinții, ori cu articulațiile. Hrănește-l cu cea mai bună hrană recomandată pentru câinii seniori, iar zilele senioratului vor fi mult mai ușoare. Am ales pentru tine doar produse premium, din ingrediente naturale.

buton Adrese magazine agroland

Cum îți hrănești corect câinele în funcție de vârstă

Întreabă orice veterinar, crescător de câini, proprietar de canisă și vei primi același răspuns: hrana oamenilor nu este potrivită pentru câini. Nu este corect să hrănești câinele cu resturile de la masă, chiar dacă acestea sunt resturi de calitate, cum ar fi restul de carne de la grătar. Dacă vrei un câine sănătos, robust, cu imunitate bună, blană lucioasă, care să trăiască mult, atunci urmează sfaturile noastre referitoare la hrana corectă. Alege mereu hrana de calitate superioară, nu face rabat de la calitate. Folosește hrana uscată sub formă de crochete pe care să o alternezi cu conservele din carne pentru câini. 

Hrană pentru cățelul micHrană pentru cățelul mareHrană pentru câinele adultHrană pentru câinele tău senior

Cum hrănești corect cățeii sub un an?

Imediat după alăptare, când cățelușii au ajuns la trei sau patru săptămâni, puii vor fi înțărcați și se introduce hrana solidă. Primul an de viață este esențial în dezvoltarea cățeilor, de aceea este importantă administrarea hranei adecvate, de calitate superioară. De obicei, hrana solidă a cățeilor de vârstă foarte mică se va administra și femelelor pe perioada sarcinii, ori care au fătat și sunt în perioada de alăptare. 

Acest tip de hrană este extrem de nutritiv, în plus, s-a dovedit că puii recunosc gustul crochetelor care au făcut parte din alimentația mamei. Hrana potrivită ajută la formarea microflorei intestinale, iar microflora intestinală este esențială pentru sistemul imunitar. Noi am selectat cele mai bune produse de pe piață, pe care vi le recomandăm cu toată încrederea, alături de sfaturi complete și utile de nutriție.

Cum se modifică corpul cățelului în primul an de viață

Gândește-te la puiul tău de câine, cât este de mic și firav acum, și cât de mult se va transforma în doar câteva luni de zile. În timpul primului an de viaţă, un cățel va crește de aproape 80 de ori. Această creștere masivă, accelerată, a oaselor, mușchilor, articulațiilor, a organelor, se poate face în mod optim doar dacă organismul este hrănit corect. Hrana necorespunzătoare poate determina apariția malformațiilor scheletice, din cauza aportului deficitar de proteine și calciu.

În timp ce cățeii de talie mare cresc în volum de până la 80 de ori, cățeii de talie mică vor crește  numai 20 de ori, până în jurul vârstei de 10 luni. O hrană cu un conținut energetic prea ridicat va conduce la o creștere timpurie în greutate. Puiul, mai ales cel de talie mare, ar putea  suferi de displazie de șold din cauza presiunii kilogramelor în plus, care se exercită asupra oaselor și articulațiilor.

Cum este introdusă hrana solidă în dieta cățelului?

Crochetele de hrană nu vor fi servite cățelului exact așa cum sunt, ci înmuiate în apă caldă. Ele trebuie să aibă consistența terciului de ovăz. Pe măsură ce cățelul crește, trebuie redusă treptat cantitatea de apă adăugată la granule. În cele din urmă se va elimina complet. În tot acest timp câinele va înceta treptat să sugă. După 6-7 săptămâni de viață va trece complet la alimente solide. 

Produse pentru căței, indiferent de talie sau rasă

Premil Herbal Herbal G2: este o hrană care se administrează din a 42-a zi de sarcină, în perioada de lactație, dar și în prima dietă a puilor pentru formarea corectă a florei intestinale. Conține macro și micro elemente și este recomandat pentru toate rasele și dimensiunile câinilor.

Sam’s Field Puppy: este un produs cu  70% carne proaspătă de pui, fructe și legume, bogat în proteine și grăsimi provenite din carne de pui, pentru dezvoltarea mușchilor. Conține rații moderate de calciu și fosfor, pentru o dezvoltarea sănătoasă a oaselor. Formula se adresează cățelușilor de toate rasele.

Taste of the Wild High Prairie Puppy:  hrană uscată special concepută pentru perioada de creștere a cățeilor, cu carne de bizon, prăjită și conține un amestec de surse de proteine. Nu conține cereale, furnizează  energie ușor digerabilă, cu suplimentele de legume și fructe care conțin antioxidanți.

Taste of the Wild Pacific Stream Puppy: hrană uscată pentru câini aflați în perioada de creștere, cu somon afumat, fără conținut de cereale. Cu amestecul de proteine provenite din carne de pește oceanic și suplimentele de legume și fructe.

Orijen Puppy: hrană cu ingrediente de origine animală de calitate de 85%, cum ar fi pui proaspăt sau fără apă și curcan, pește sălbatic prins și ouă.

Orijen Puppy Amazing Grains: conține pui, curcan și pește sălbatic, inclusiv somon sălbatic, la care s-au adăugat  boabe de ovăz, quinoa și chia, pentru un raport echilibrat de fibre.

Hrană pentru căței, în funcție de talie

Acana Puppy Small Breed fără proteine vegetale, conține 70% carne, ouă, plătică și adaos de zinc. Crochete potrivite pentru maxilarul mic al cățelului.

Acana Puppy Large Breed fără proteine vegetale, conține 70% carne, ouă, plătică și adaos de zinc. 

Orijen Puppy Large hrană cu 85% ingrediente animale, cum ar fi pui proaspăt sau fără apă și curcan, pește sălbatic și ouă.

Orijen Puppy Large Amazing Grains, cu 90% ingrediente de origine animală, dieta include pui, curcan și pește sălbatic, inclusiv somon, cu adaos de ovăz, quinoa și chia, pentru un raport echilibrat de fibre.

Premil Puppy Maxi hrană special formulată pentru puii de rase mari la vârsta de 5 săptămâni, conține o combinație unică de plante medicinale și extracte de plante cu scopul de a dezvolta tractul digestiv, conservarea și îmbunătățirea imunității.

Premil Puppy Mini hrană special formulată pentru puii de rase mari la vârsta de 5 săptămâni, conține o combinație unică de plante medicinale și extracte de plante cu scopul de a dezvolta tractul digestiv, conservarea și îmbunătățirea imunității la puii de rase mici.

Din săptămâna a opta se schimbă nevoile alimentare  

Câinii cresc diferit în funcție de talie, cei de dimensiuni medii ajung la maturitate la aproximativ 12 luni, în timp ce unele rase gigant pot continua să crească până la vârsta de 18 luni. Însă, la aproximativ  8 săptămâni, cățelul s-a dezvoltat destul de bine  fizic și mental, încât nevoile sale alimentare se schimbe. Încet hrana trebuie diversificată. Schimbarea de la formula veche de hrană la cea nouă se face treptat. Formula nouă se adaugă în procent de ⅓ în primele 3 zile de diversificare, continuând cu ½ în următoarele zile și tot așa până în a noua zi când câinele trece complet la nouă hrană. Hrana trebuie să fie special formulată pe bază de plante.

 Numărul meselor trebuie redus. Până la 4 luni câinii au nevoie de 4 mese pe zi, formate din porții mici. Până în luna a șasea, câinii vor primi trei mese pe zi, din nou trebuie să se țină cont de cantitate. Câinii care au mai mult de șase luni au nevoie de doar două mese pe zi. Se va ține cont și de recomandarea producătorului, adică de la tabelul de pe spatele ambalajului. Se monitorizează greutatea câinelui și se crește ori reduce cantitatea în funcție de situație. Pentru această vârstă deja producătorii de hrană pentru câini încep să diversifice mult mai puternic produsele. Se pune accent pe întărirea imunității, pe susținerea sistemului osos și a creierului.

Purina Pro Plan Nature Elements Junior Balanced Start conține colostru, ingredient care este dovedit științific ca ajută sistemul imunitar, alături de nutrienti cheie care ajută la dezvoltarea sănătoasă a dinților și oaselor.

Purina  Pro Plan Expert Care Nutrition conține ulei de pește, o sursa de DHA, pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului și a vederii. Hrana este îmbogățită cu prebiotic, dovedit științific ca sporeste bifidobacteriile pentru un echilibru mai bun al microflorei intestinale.

Purina are hrană special realizată pentru diferite talii dar și pentru câini juniori care au probleme de digestie, alergii sau iritații: Purina Pro Plan Athtletic Puppy, Purina Pro Plan Junior Digestie Sensibilă, Purina Pro Plan Junior Piele Sensibilă, Purina Pro Plan Junior

Hrana câinilor adulți

Când au ajuns la maturitate, deja hrana se diversifică foarte mult. Este la fel de diversificată pe cât sunt tipurile de rase. Unii producători fac inclusiv acest lucru, produc hrană pentru anumite rasă cu nevoi speciale. Royal Canin a elaborat produse special realizate pentru anumite rase populare, dar sensibile, cu cerințe speciale, cum ar fi: Bichon Frise, Yorkshire, Shih Tzu, etc.

Alegerea hranei potrivite pentru un câine adult poate părea simplă, dar este destul de complicată, mai ales pentru proprietarii pretențioși, care își doresc doar ce e mai bun pentru câinii lor. Sunt câteva chestiuni esențiale de care trebuie ținut cont, iar unul dintre ele este talia.

Ghid pentru hrănirea corectă a câinilor

Câinii de talie mare sunt în general câini activi, folosiți pentru sarcini precise cum ar fii paza, câini sportivi, care au nevoie de foarte mult exercițiu fizic. Aceștia au nevoie de o cantitate mare de calorii. Se recomandă ca procentul de proteine din alimentație să fie de la 24% până la peste 30%, iar procentul de grăsime de peste 15% până la puțin peste 20%.

Sunt puține produse pe piață cu o formulă excelentă pentru câinii de talie mare, care să răspundă exact nevoilor lor și să conțină ingrediente de calitate premium, cu procent mare de proteine animale. Aceste produse au preț mai ridicat, dar cu siguranță excelează. În primul rând, sunt sățioase, asigură nutrienții necesari, și nu există pericolul de supraalimenta câinele și de a-i îngreuna digestia. Produsele de calitate inferioară nu oferă destulă energie și îngreunează activitatea organelor interne ale câinelui din cauza faptului că au în compoziție foarte multe cereale. 

Taste of the Wild – producătorul are produse realizate din pește, pentru exemplarele cu blană frumoasă, cu 25% proteină brută din pește oceanic, 15% grăsime brută și 3% fibre din cartofi și mazăre. Hrana din carne de vită, cu mazăre și năut, are 29% proteina brută,15% grăsime brută și fibre 4,5%. Câinii cu sensibilitate digestivă au varianta produselor din carne de bivol, miel, pui cu adaos de cartofi și mazăre. 

Orijen – produsele din această gamă conțin 5 ingrediente de origine animală, proaspete sau crude, inclusiv păsări de curte și pește. 85% din ingredientele componente sunt de origine animală. Hrana conține până la 38% poteină crudă, 18% grăsime crudă și 4% fibre. Sunt produse bazate pe carne roșie, carne de pasăre sau carne de pește, trebuie doar să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine câinelui tău de talie mare sau gigant. 

Acana – hrană ce conține 70% produse din carne, din care jumătate adăugate în stare proaspătă. Printre ingrediente sunt incluse păsările crescute în libertate, pești sălbatici sau vânat. Se adaugă legume și fructe în proporție de 30%. 

Câini activi în mod normal, crescuți în mediul urban, îi include pe cei care locuiesc în apartamente și sunt scoși de două până la trei ori pe zi. Tot în această categorie sunt și câinii care locuiesc în curte, dar nu au sarcini elaborate de îndeplinit. Acești câini sunt predispuși la îngrășare, trebuie monitorizați în permanență și hrăniți corect. Hrana se va alege în funcție de talia câinelui și de greutatea lui. Sunt câinii de talie medie, cei de talie mică, dar și câinii sportivi ori rasele de luptă. 

Premil Special este destinat câinilor pretențioși de toate rasele și dimensiunile: cu 26% conținut de proteine din carne de miel, curcan și ton, 16% grăsimi bine și 2,7% fibre. Nu conține cereale cu gluten. Pentru câinii sensibili se recomandă Premil Atlantic, iar câinii din rasele de luptă au Premil Sport, în timp ce pentru câinii sensibili și alergici există opțiunea Premil Sunrise. Produsele conțin între 72-73% produse de origine animală. 

Sam’s Field conține ingrediente de natură animală în proporție de 60%, conține carne proaspătă de pui, fructe și legume. Conținutul de proteină crudă ajunge la  26%, grăsime cruda 15%, și 2,5% fibre, este îmbogățită cu pre-biotice Omega-3 și Omega-6. Brandul are variante de hrană în funcție de talie și sensibilități alimentare. 

Hrana câinilor seniori

Speranța medie de viață a unui câine este de aproximativ 12-13 ani. Durata vieții este influențată de respectarea planului de vaccinare, de deparazitările anuale și mai ales de hrană. Câinii de rase mici trăiesc mai mult în medie, în cazul lor procesul de îmbătrânire începe jurul vârstei de 10 ani. La câinii mari speranța de viață este semnificativ mai scurtă, câine mare devine senior după 5 până la 8 ani.

Dacă câinele este supraponderal perioada de bătrânețe va fi mai dificilă din cauza problemelor cu articulațiile și problemelor sistemului cardio-vascular. Are metabolismul lent, pot apărea problemele renale, gastro-intestinale, probleme cu vederea, dinții și gingiile, care implicit dc la pierderea poftei de mâncare. 

Dieta câinilor bătrâni se bazează exclusiv pe nevoile lor individuale și depinde de greutatea corporală și de nivelul de activitate. Trebuie optat pentru alimente de înaltă calitate, cu procent mic de grăsimi și proteine ușor digerabile de înaltă calitate. Grăsimile nu vor fi eliminate de tot din dietă, pentru că sunt o sursă de acizi grași Omega-3 și Omega-6 și lecitină, care ajută la menținerea calității calitatea părului și sănătății pielii și buna funcționare a sistemului nervos.

Aportul de proteine cu compoziție bună de aminoacizi este favorabil menținerii masei musculare. Carnea de pasăre, mielul și peștele sunt cel mai ușor de digerat și se recomandă în dieta câinelui vârstnic. Proteinele provenite din cereale, leguminoase și cartofi sunt mai dificil de digerat. Alimentele bogate în fibre și prebiotice (FOS, MOS, inulină) ajută la dobândirea nutrienților. Vitamine, minerale și oligoelemente sunt foarte importante pentru câinii mai în vârstă, deoarece încetinesc îmbătrânirea, ridică apărarea organismului și păstrează sănătatea.

Orijen Senior este hrană este realizată din 85% ingrediente de calitate pentru păsări de curte și pește, oferind o sursă puternică de proteine esențiale, vitamine și minerale. Conține proteină crudă 38%,15% grăsime, fibre crude 8%, EPA 0,2%, Omega-6 3%, Omega-3 0,8%. O altă variantă foarte bună pentru câinele senior este Orijen Six Fish.

Acana Senior dispune de un nivel ridicat de proteine de la păsări, ouă și plătică sălbatică. Conține proteine brute 33 % și grăsime brută 14%, fibră 6%, Omega-6 2,2% și Omega-3 în proporție de 1%.

Sam’s Field Senior hrană hipo-alergenică, cu conținut de carne de miel, fructe și legume. Conține proteina crudă în proporție de 24 %, grăsime cruda 9% și fibre 3,5%. Această formulă este destinată și câinilor care au probleme de greutate. 

Odată cu vârsta câinii cu vârsta își slăbesc simțul mirosului și al gustului, au probleme cu gingiile, de aceea crochetele vor fi mai ușor de mestecat dacă sunt amestecate cu apă. Au nevoie de mai puțină hrană decât înainte. Mâncarea pentru cele două mese pe zi se va împărțiți în mai multe mese mai mici, astfel încât tractul digestiv să nu fie suprasolicitat. Atenție la cantitatea  de apă pe care câinele o bea în timpul zilei. Dacă  bea mai multă apă decât de obicei trebuie să fie văzut de un veterinar pentru un examen care să stabilească dacă are diabet sau sindromul Cushing.

Toate produsele premium pentru hrana câinelui tău sunt disponibile atât online, cât și în magazinele noastre fizice. Apasă logo-ul cu adresele magazinelor din România și află de unde poți să procuri aceste produse, disponibile în ambalaje practice.

▶️ Care sunt cele mai bune produse pentru hrana cățeilor de vârstă mică?

Cățeii de talie mare cresc în volum de până la 80 de ori, cățeii de talie mică vor crește numai 20 de ori, până în jurul vârstei de 10 luni. Pentru aceste transformări uriașe cățeii au nevoie de hrană corectă, nutritivă, care să le protejeze sistemele osos, muscular, cardio-vascular și imunitar. Acestea sunt unele dintre cele mai bune produse pentru hrana cățeilor de vârstă mică.

▶️ Care sunt cele mai bune produse pentru hrana cățeilor de vârstă mare?

Imediat ce încep diversificarea, cățeii au nevoie de foarte multă energie pentru a crește sănătos. Proteinele de înaltă calitate sunt absolut necesare, iar noi am selectat cele mai bune produse pentru hrana cățeilor mari . Află cum se numesc, ce conțin și de unde le poți procura.

▶️ Care sunt produsele premium pentru hrana câinilor adulți?

Avem pentru tine câteva recomandări de produse premium pentru hrana câinelui adult. Sunt produse care țin cont de nevoile de bază ale câinilor, în funcție de talie și tipul de sarcini la care sunt expuși. Am selectat doar produse competitive, realizate din ingrediente naturale.

▶️ Care este cea mai bună hrană pentru câinii seniori?

Câinele senior are mai puțină poftă de viață, predispoziție la îngrășare, probleme cu gingiile și dinții, ori cu articulațiile. Hrănește-l cu cea mai bună hrană recomandată pentru câinii seniori, iar zilele senioratului vor fi mult mai ușoare. Am ales pentru tine doar produse premium, din ingrediente naturale.

buton Adrese magazine agroland