De ce să-ți faci propria grădină
Te-ai întrebat vreodată dacă se merită să-ți faci o grădină cu fructe și legume? Creșterea propriilor alimente are numeroase avantaje asupra sănătății, mediului înconjurător, dar și asupra buzunarului. Dacă nu ești încă sigur de meritele unei grădini, iată 5 mari beneficii pentru a cultiva legume și fructe.
1. Sănătate asigurată
Legumele și fructele proaspăt culese, în starea lor naturală, nu doar că au un gust mult mai bun, dar sunt și mai bogate în nutrienți. Atunci când îți cultivi propriile alimente, dieta ta alimentară va deveni mult mai sănătoasă datorită diversității de vitamine, minerale și antioxidanți.
Majoritatea produselor din magazine au trecut printr-un lung proces de cules, transport și distribuit. Până vor fi cumpărate de clienți, acestea ajung să-și piardă din valoarea nutrițională.
Plus de asta, ce se poate compara cu gustul inconfundabil al unui măr sau al unei roșii crescute în propria grădină?
2. Economisești bani
Poți salva foarte mulți bani dacă îți crești legume și fructe în grădina ta. Semințele costă mult mai puțin, iar de roadele lor te poți bucura timp îndelungat. La Agroland găsești o gamă variată de pomi fructiferi, arbuști fructiferi și semințe de legume la prețuri excelente.
3. Îmbunătățește starea de spirit
Plantarea semințelor care vor ajunge să crească și să producă alimente pentru tine și familia ta este cel mai satisfăcător lucru. A avea pe masă roadele muncii tale îți oferă încredere și bunăstare.
Desigur, grădinăritul nu este o activitatea ușoară, însă a vedea cum semințele se transformă în roade, iar acestea îți hrănesc familia, este un sentiment de neegalat.
4. Activități în aer liber
Grădinăritul este o activitate ce te scoate în aer liber și lumină naturală în mod constant. Activitățiile ce le presupune grădinăritul ajută la menținerea unei sănătăți fizice. Săpatul, plantatul, plivitul sau alte acțiuni repetitive sunt o bună sursă de a rămâne în formă. Știai că 45 de minute de grădinărit este echivalentul a 15 minute de alergat? De asemenea, munca regulată în grădină te ajută să te simți mai bine deoarece scade nivelul stresului, îmbunătățește ritmul cardiac și întărește musculatura corpului.
Statul în aer liber în grădină ajută la absorbția vitaminei D, esențială în menținerea sănătății oaselor și a dinților.
5. Ajuți mediul înconjurător
Atunci când te apuci de cultivat, tu ești cel care controlează mediul din grădină. Astfel, nu este nevoie să folosești pesticide sau alte produse chimicale care să afecteze mediul înconjurător, dar și alimentele. Poți folosi produse organice pentru a avea roade bogate și sănătoase.
Tu ce vei planta primăvara aceasta? Scrie-ne în comentarii ce ți-ai propus să cultvi în grădină.