Drob de miel pentru masa de Paște
O săptămâna ne mai desparte de cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Mai mult ca sigur, și voi vă gândiți deja la masa de Paște. Sunteți de acord cu noi când spunem că elementul central al preparatelor pentru Sărbătorile Pascale este drobul de miel? Dacă da, vă invităm să parcurgem împreună o rețetă delicioasă.
INGREDIENTE DROB DE MIEL
- 1 kilogram măruntaie de miel (ficat, inimă, plămâni, splină)
- Două cepe
- Cinci fire usturoi verde
- Tarhon (după gust)
- Șase fire de ceapă verde
- Șase ouă
- Două linguri de smântână
- 150 grame unt
- Condimente pentru drob, piper, sare grunjoasă
- Verdeață (mărar și pătrunjel)
- 1 prapur de miel
CUM ALEGEM CARNEA DE MIEL PENTRU DROB?
Carnea de miel este apreciată pentru că este o bună sursă de proteine, vitamina B12, seleniu, fier și zinc. În plus, față de alte tipuri de carne, nu are foarte mult colesterol.
Secretul unui drob delicios începe de la alegerea mielului. Optăm pentru bucăți de carne slabă, cu cât mai puțină grăsime, care este mai simplu de preparat. Cum recunoaștem dacă este potrivită carnea de miel? Are o culaore rozalie, este fermă la atingere, nu este lipicioasă și are miros specific de oaie. Organele pe care le vom folosi nu trebuie să prezine pete și noduli.
TRECEM LA MAGIE. PREPARAREA DROBULUI
Spălăm intestintele foarte bine de mai multe ori. Schimbăm apa de trei-patru ori și de fiecare dată frecăm cu sare grunjoasă. Luăm un băț rotund din lemn pentru a întoarce pe dos intestinele, după care repetăm procesul de spălare cu apă și sare grunjoasă. Formăm un mănunchi din toate intestinele, le înnodăm la mijloc, iar apoi le dăm la fiert într-o cratiță și așteptăm să se înmoaie.
Spălăm foarte bine și măruntaiele, după care le dăm și pe ele la fiert într-o cratiță cu apă în care adăugăm o linguriță de sare. Lăsăm la fiert până când se înmoaie și acestea, timp în care îndepărtăm regulat spuma.
După ce s-au răcit măruntaiele, le tocăm. Procedăm la fel și cu ceapa, usturoiul și verdețurile din lista de ingrediente. Prăjim în unt ceapa uscată. După ce s-a înmuiat, adăugăm tocătura. Lăsăm pe foc preț de cinci minute întreaga compoziție, apoi scurgem grăsimea și dăm cratița la răcit.
Batem ouăle cu sare și piper și amestecăm bine tocătura, ceapa rămasă, ouăle, smântâna și condimentele. Scurgem de apă prapurul, îl întindem și îl umplem cu amestecul obținut.
Pe urmă, pregătim o tavă adâncă de cozonac. O ungem bine cu unt, potrivim drobul și o dăm la cuptor până se rumenește bine, la foc mic.
Vă dorim inspirație în bucătărie și așteptăm să ne trimiteți poze cu preparatele pentru masa de Paște.
Foto sus: caietulcuretete.com