Importanța fertilizării solului toamna
Toamna, este anotimpul în care livada, grădina de legume, dar și de flori au nevoie de atenție din partea ta. Printre activitățile de bază în această perioadă se numără și fertilizarea solului și pregătirea acestuia pentru sezonul de iarnă.
De ce este importantă folosirea îngrășămintelor?
Elementele nutritive precum calciu, magneziu, potasiu și sulf sunt substanțe de bază care nu trebuie să lipsească din sol. După un timp, substanțele din sol sunt epuizate și nu se poate suplimenta pe căi naturale, astfel apelăm la folosirea îngrășămintelor.
– oferă plantelor nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă și viguroasă
– conțin un număr mare de oligoelemente și enzime necesare care ajută plantele să reziste la boli
– ajută la prinderea și întărirea rădăcinii pentru o recoltă bogată cu fructe și legume gustoase
– nu sunt periculoase pentru oameni și animale
Metode de fertilizare
Fertilizarea solului este de mai multe tipuri. Indiferent care este metoda pe care o alegi, trebuie să știi că îngrășămintele se aplică, în primul rând, după ce pământul a fost săpat și arat, și nu înainte.
Fertilizarea de bază se efectuează toamna, înainte de a începe cultivarea plantelor. Această activitate presupune aplicarea de îngrășăminte naturale organice și minerale pe care solul le va absorbi treptat și mod natural.
Fertilizarea starter sau locală presupune fertilizarea solului în același timp în care are loc semănatul sau plantatul. Îngrășămintele se vor aplica în cuiburile sau pe rândurile în care se vor planta semințele și răsadurile. Acest tip de fertilizare are ca scop asigurarea necesarului de substanțe nutritive în perioada de vegetație a plantelor, perioadă foarte importantă pentru dezvoltare.
Fertilizarea fazială sau suplimentară presupune oferirea unui plus de substanțe nutritive plantelor în perioada de vegetație. Acest tip de fertilizare se aplică în special la grădinile de legume.
Fertilizarea toamna
Lunile de toamnă, pentru gospodari, înseamnă momentul propice pentru a planta pomi fructiferi, arbuști fructiferi, viță de vie, dar și trandafiri sau bulbi de toamnă. Fertilizarea de toamnă este foarte importantă pentru plante, deoarece le reasigură aportul de substanțe consumate în timpul verii.
Primul lucru care trebuie întreprins este eliminarea totală a buruienilor pentru ca rădăcinile plantelor să nu fie afectate și să se poată dezvolta sănătos. Următorul pas presupune prășirea și ararea solului pentru ca plantele să poată absorbi în totalitate substanțele nutritive din îngrășăminte. Acesta este și momentul în care se aplică prima tură de îngrășăminte.
Urmează o a doua etapă de fertilizare, în timpul plantării propriu zise. Aceasta etapă este la fel de importantă ca prima, deoarece asigură o dezvoltare sănătoasă și armonioasă a plantelor.
La Agroland găsești îngrășăminte naturale organice și minerale pentru toate tipurile de plante din grădină. Ai fertilizant pentru căpșuni, conifere, trandafiri, gazon, legume, plante ornamentale, orhidee sau citrice, precum și îngrășăminte 100% organice pentru diferite tipuri de material săditor.
Marele avantaj al fertilizării solului toamna este eliberarea treptată a substanțelor nutritive în sol. Astfel, la venirea primăverii, plantele își vor putea extrage aceste substanțe pentru a se dezvolta sănătos și armonios.
De asemenea, un alt mare avantaj îl reprezintă sincronizarea cu venirea înghețului și eliminarea bacteriilor din sol. Acest lucru presupune asigurarea necesarului de elemente nutritive în perioada de vegetație, iar efectele lor benefice vor avea ca rezultat lucrări mai restrânse și mai ușoare la primăvară.
Beneficiile îngrășământului natural
Pe lângă nutrienții pe care acestea le oferă solului și care ajută plantele să se dezvolte, îngrășămintele mai au și alte avantaje, precum:
– ajută la îmbunătățirea structurii solului și crește capacitatea acestuia de a reține apa și substanțele nutritive
– nu există riscul intoxicării plantei cu substanțe chimice
– ingredientele folosite sunt biodegradabile
– ajută la dezvoltarea naturală a plantelor și crește rezistența acestora la boli și dăunători
Cu o îngrijire adecvată și corectă a plantelor vei obține recolte bogate cu fructe și legume gustoase, precum și flori frumoase și parfumate.