Lasagna – tehnică inedită de plantare a bulbilor de flori
La ce vă gândiți când auziți de lasagna? Mmmmm. Acele straturi delicioase de paste, sos picant de roșii, carne bogată de vită și brânză rasă cu o crustă aurie.
Vă întrebați ce legătura are această descriere cu grădina cu flori? Nu vă speriați, sunteți în locul potrivit. Nu scriem astăzi o rețetă de lasagna care ne îmbie gustul, ci despre un tip de lasagna care ne încântă vizual. La fel ca felul de mâncare originar din Italia, tipul de grădinărit Lasagna constă în așezarea în straturi a „ingredientelor” potrivite, pentru a obține un efect optim.
O modalitate excelentă de expune bulbii de flori este să îi plantați în containere, pe care le puteți amplasa pe verandă, lângă ușă, pe balcon, pe pervazul geamului sau în orice loc în care considerați că acestea vor avea un efect plăcut.
Pentru a vă asigură că florile vor înflori pe tot parcursul sezonului, este recomandat să plantați o serie întreagă de bulbi, de la ghioceii timpurii, la bulbii de Allium. Dacă respectați cu strictețe instrucțiunile de plantare, veți observa că rămâne destul de mult spațiu între bulbi, din cauza golurilor relativ mari care apar post înflorire. Astfel, grădină poate avea un aspect ușor împrăștiat.
Fără goluri
Pentru a scăpa de goluri, putem apela cu încredere la tehnica Lasagna. Dacă stratificați inteligent un vas cu diferite varietăți de bulbi, puteți crea un container care va înflori constant, de la finalul lunii februarie, până la mijlocul lunii iunie. Asigurați-vă că folosiți un container bine drenat, deoarece cu siguranță nu vreți ca bulbii de la bază să putrezească înainte să aibă șansa de a înflori.
Ce plantăm?
Puteți opta pentru o „lasagna de lalele”, de exemplu, prin alegerea a trei varietăți pe care le preferați. De asemenea, vă recomandăm să aruncați un ochi peste oferta Agroland de bulbi de flori de primăvară. Este momentul să dați frâu liber creativității și să experimentați.
Cum realizăm stratificarea?
Cum spuneam mai sus, procesul începe cu alegerea unui ghiveci cu găuri de drenaj. La bază, puteți opta pentru un strat de pietriș, pentru a îmbunătăți drenajul. După ce aveți primul strat în ghiveci, așezați bulbii mari, care vor înflori mai târziu. Dispuneți bulbii în apropiere unul de celălalt, dar aveți grijă ca aceștia să nu se atingă.
Apoi, adăugați un strat de pământ și fixați-l ușor în jurul bulbilor.
Următorul pas este să amenajați stratul cu bulbi care vor înflori la mijloc primăverii.
În continuare, aveți nevoie de un nou strat de paste (a se citi pământ). Peste acesta, puneți bulbii cu o înflorire timpurie.
Acoperiți ultimul strat cu pământ, adăugați apă, și așteptați să apară rezultatele.