Metode naturale pentru eliminarea șoarecilor
Suntem convinși că nu doriți să fiți vizitați de micile vietăți cu blană și coadă lungă. Deși par inofensivi, singurele lucruri pe care șoarecii le aduc cu ei într-o curte sunt problemele. Sunt multe alternative de a-i ține la distanță, iar în rândurile următoare vă prezentăm câteva soluții naturale. În primul rând, fiecare gospodar ar trebui să aibă deja un minimum necesar de control, care să îl ajute să întețească încercările de a ține șoarecii la distanță.
Foarte multe persoane evită să împrăștie otravă pentru rozătoare pentru simplul motiv că este otravă. Cine poate condamna acest comportament? Dacă doriți să țineți aceste vietăți la distanță de gospodărie într-un mod natural, trebuie să începeți cu un nivel minim de protecție și să luați și alte măsuri doar dacă observați că nu este suficient.
Dacă șoarecii nu au apărut în curte, nu trebuie să îi gonim. Astfel, trebuie să ne asigurăm că gospodăria nu este un mediu primitor pentru ei. Nu lăsați mâncare la vedere, în locuri la care micile creaturi au acces. Și când spunem mâncare, ne referim și la cea păsări, și la cea pentru câini, și la hrana din bucătărie. Dacă simt mirosul, șoarecii nu vor întârzia să apară. Și de obicei își aduc și alți prieteni.
Unde se ascund șoarecii?
Oriunde au acces, în special în zonele confortabile și calde din sau din jurul casei. Mențineți gospodăria curată pentru ca șoarecii să nu găsească locuri de cuibărit. Nu lăsați lucrurile aruncate la întâmplare prin curte sau casă. Șoarecii adoră să mestece diferite materiale din care își improvizează și culcușuri, cum ar fi cofrajele de ouă sau cutiile pentru țesături.
Încercați să localizați breșa care le permite rozătoarelor să intre în casă. De cele mai multe ori, șoarecii aleg conductele, țevile, sau pervazul. Au capacitatea de a-și aplatiza corpurile pentru a intra astfel prin spații extrem de mici.
Foarte important, verificați constant adăpostul păsărilor (în special colțurile), pentru a nu lăsa vizitatorii nepoftiți să sperie și să streze găinile.
Șoarecii sunt respinși de mentă și usturoi
Uleiul de mentă este una dintre modalitățile naturale de a scăpa de șoareci. Este unul dintre multele utilizări ale acestei plante și este foarte respingător pentru rozătoare. Puteți îmbiba bile de bumbac pe care să le puneți apoi în posibilele locuri de acces.
Uleiul de usturoi este de asemenea eficient și are un efect asemănător cu uleiul de mentă. Este respingător pentru cele mai multe rozătoare. Puteți îmbiba bile de bumbac sau chiar să puneți căței de usturoi în locurile prin care șoarecii vă pot invada curtea.
Cea mai cunoscută metodă: capcanele
Evident, și capcanele pentru rozătoare (dispnibile și în magazinele Agroland) reprezintă o soluție. Utilizarea lor este lipsită de riscul vătămarilor, fiind ușor de manevrat. Captura vie poate fi eliberată în condiții de siguranță. Pentru rezultate bune, nu lăsați o altă momeală lângă capcană.
Chiar dacă nu sunt naturale, dispozitivele antirozătoare cu ultrasunete sunt eficiente când vine vorba de îndepărtarea șoarecilor. Sunt disponibile aproape oriunde în comerț, la prețuri accesibile.
Nu uitați de pisici
Pisicile reprezintă una dintre cele mai bune soluții împotriva rozătoarelor. Pisicile pot elimina șoarecii mai bine decât orice capcană: fie îi ucid, fie îi sperie, în funcție de comportamentul fiecărei feline.
Siguranța oamenilor
Chiar dacă nu au deloc un aspect respingător, șoarecii sunt foarte periculoși pentru noi, deoarece există riscul ca aceștia să fie purtători de anumite bacterii. Dacă aveți cea mai mică suspiciune că un șoarece a ronțăit din mâncare, NU consumați acele alimente. De asemenea, nu încercați să prindeți rozătoarele fără protecție. Folosiți mănuși pentru a-i manevra și, neapărat, folosiți ulterior apă și săpun.
Voi ce metode folosiți pentru anihilarea sau îndepărtarea șoarecilor?