Uscarea și păstrarea boabelor de goji
13 septembrie 2022

Recoltarea și păstrarea boabelor de goji

Când cumperi goji din magazinul alimentar sau din plafar, produsul îți este servit gata pregătit pentru a fi mâncat ca atare sau adăugat în prăjituri, iaurturi, batoane proteice sau în mixul de cereale pentru lapte. Dacă ai plantat un arbust de goji în grădină, nu profita doar de aspectul lui luxuriant, culege fructele și consumă-le. Cum le păstrezi îți spunem noi.

Poți să consumi boabele ca atare, direct culese din arbust, poți să le deshidratezi și să le păstrezi în cămară. Alegerea îți aparține. Acum hai să-ți povestim mai mult despre aceste fructe minunate și cum îți pot face dieta mai frumoasă. 

Când sunt coapte boabele de goji?

Boabele de goji devin roșii foarte repede, dar vor avea un gust ușor amar dacă nu sunt complet coapte. Gustul este cel mai bun indicator pentru a știi dacă boabele s-au copt. În general, trebuie să petreacă câteva săptămâni pe ramuri înainte de a fi culese. Cel mai bine este totuși să fie culese înainte de primul îngheț, deoarece frigul poate diminua aroma fructelor.

Gustul lor este acru și acid, ca al de fructelor de pădure. Conțin antioxidanți, vitamine și minerale și chiar conțin 4 g de proteine ​​per porție. Cel mai adesea, boabele de goji se găsesc în forma lor uscată, de culoare portocalie, cu o formă alungită cu gustul asemănător unei stafide acrișoare, cu o textură gumoasă și cărnoasă, asemănătoare cu mango deshidratat. Boabele de goji uscate pot rezista într-un recipient sigilat din cămară timp de aproximativ douăsprezece luni.

Cum se culeg boabele de goji?

Procedura este banală, pur și simplu se culeg cu mâna din arbustul de goji, exact așa cum se culeg boabele de struguri de pe un ciorchine. Nu există reguli speciale, decât să fie apucate cu delicatețe, pentru că se desprind ușor. După ce au fost culese se spală și se consumă.

Cum se folosesc boabele de goji?

Puteți folosi boabele de goji în același mod în care le folosiți pe cele pe care le cumpărați din magazin. Pot fi folosite proaspete, congelate sau uscate. Pentru a usca goji, boabele trebuie întinse proaspete pe un strat pe o foaie de ziar. Se păstrează într-un loc răcoros, uscat, ferit de lumină puternică, până când boabele se deshidratează complet. Ele își păstrează bine culoarea și pot fi folosite ca atare sau rehidratate.

😋 Care este cel mai rapid mod de a usca boabele de goji?
Preîncălziți cuptorul la 60 ℃
Luați o tavă plată și așezați grătarul tip sită deasupra ei
Puneți un strat de fructe pe grătar
Pune tava în cuptor și lasă ușa ușor întredeschisă
Lăsați fructele de pădure să se usuce, dar verificați-le în mod regulat
Întoarceți-le astfel încât să se usuce uniform.

Pentru a le îngheța, puneți-le într-o pungă de congelator și lăsați punga pe suprafață plată până îngheață. Acest lucru le împiedică să se lipească împreună. Boabele de goji congelate bine sigilate ar trebui să se păstreze câteva luni și pot fi folosite direct din congelator în rețeta ta.

buton Adrese magazine agroland

Recoltarea și păstrarea boabelor de goji

Când cumperi goji din magazinul alimentar sau din plafar, produsul îți este servit gata pregătit pentru a fi mâncat ca atare sau adăugat în prăjituri, iaurturi, batoane proteice sau în mixul de cereale pentru lapte. Dacă ai plantat un arbust de goji în grădină, nu profita doar de aspectul lui luxuriant, culege fructele și consumă-le. Cum le păstrezi îți spunem noi.

Poți să consumi boabele ca atare, direct culese din arbust, poți să le deshidratezi și să le păstrezi în cămară. Alegerea îți aparține. Acum hai să-ți povestim mai mult despre aceste fructe minunate și cum îți pot face dieta mai frumoasă. 

Când sunt coapte boabele de goji?

Boabele de goji devin roșii foarte repede, dar vor avea un gust ușor amar dacă nu sunt complet coapte. Gustul este cel mai bun indicator pentru a știi dacă boabele s-au copt. În general, trebuie să petreacă câteva săptămâni pe ramuri înainte de a fi culese. Cel mai bine este totuși să fie culese înainte de primul îngheț, deoarece frigul poate diminua aroma fructelor.

Gustul lor este acru și acid, ca al de fructelor de pădure. Conțin antioxidanți, vitamine și minerale și chiar conțin 4 g de proteine ​​per porție. Cel mai adesea, boabele de goji se găsesc în forma lor uscată, de culoare portocalie, cu o formă alungită cu gustul asemănător unei stafide acrișoare, cu o textură gumoasă și cărnoasă, asemănătoare cu mango deshidratat. Boabele de goji uscate pot rezista într-un recipient sigilat din cămară timp de aproximativ douăsprezece luni.

Cum se culeg boabele de goji?

Procedura este banală, pur și simplu se culeg cu mâna din arbustul de goji, exact așa cum se culeg boabele de struguri de pe un ciorchine. Nu există reguli speciale, decât să fie apucate cu delicatețe, pentru că se desprind ușor. După ce au fost culese se spală și se consumă.

Cum se folosesc boabele de goji?

Puteți folosi boabele de goji în același mod în care le folosiți pe cele pe care le cumpărați din magazin. Pot fi folosite proaspete, congelate sau uscate. Pentru a usca goji, boabele trebuie întinse proaspete pe un strat pe o foaie de ziar. Se păstrează într-un loc răcoros, uscat, ferit de lumină puternică, până când boabele se deshidratează complet. Ele își păstrează bine culoarea și pot fi folosite ca atare sau rehidratate.

😋 Care este cel mai rapid mod de a usca boabele de goji?
Preîncălziți cuptorul la 60 ℃
Luați o tavă plată și așezați grătarul tip sită deasupra ei
Puneți un strat de fructe pe grătar
Pune tava în cuptor și lasă ușa ușor întredeschisă
Lăsați fructele de pădure să se usuce, dar verificați-le în mod regulat
Întoarceți-le astfel încât să se usuce uniform.

Pentru a le îngheța, puneți-le într-o pungă de congelator și lăsați punga pe suprafață plată până îngheață. Acest lucru le împiedică să se lipească împreună. Boabele de goji congelate bine sigilate ar trebui să se păstreze câteva luni și pot fi folosite direct din congelator în rețeta ta.

buton Adrese magazine agroland