Vine Crăciunul. Optați pentru un brad în ghiveci!
Cum ar fi sărbătorile de iarnă fără mirosul proaspăt de brad în casele noastre? Momentele petrecute în familie, atmosfera caldă și mirosul de cetină care ne adună pe toți în jurul pomului de Crăciun sunt unele dintre cele mai frumoase experiențe.
Chiar dacă în comerț găsim brazi artificiali la discreție, experiența finalului de decembrie nu este aceeași. Pe lângă faptul că suntem lipsiți de parfumul proaspăt specific Crăciunului, alternativa nu ne oferă șansa de a recicla. Brazii artificiali nu sunt biodegradabili. Astfel, în rândurile următoare vom prezenta câteva argumente pentru achiziționarea unui brăduț la ghiveci, care poate fi replantat la primăvară. De asemenea, vă oferim și sfaturi de replantare.
De ce să alegem un brad la ghiveci?
Dacă optăm pentru acest tip de pom de Crăciun, contribuim la protejarea mediului înconjurător. Față de un brad artificial, cel la ghiveci poate fi replantat după trecerea sărbătorilor de iarnă. Ce mai are în plus un brad la ghiveci față de unul artificial? Mirosul autentic!
De asemenea, în comparație cu un brad natural obișnuit, brăduțul la ghiveci poate fi replantat și astfel ne putem bucura de acest pom și în anii următori. Chiar dacă prețul este ușor mai ridicat, recomandarea Agroland este achiziționarea unui brad la ghiveci. Pentru că este o soluție ecologică și pentru că este o soluție pe termen lung.
Cum îngrijim un brad la ghiveci?
La o sucrtă privire, această soluție are multe avantaje. Este totuși important să cunoaștem câteva lucruri despre întreținere, înainte de achiziționare.
1. Aclimatizarea
Înainte de a deveni principalul punct de atracție din casă, brăduțul are nevoie de aclimatizare. Astfel, 3 zile înainte de împodobire, trebuie să îl țineți într-un loc răcoros (pe un balcon închis, de exemplu), însă ferit de temperaturile exterioare. Este foarte important să aibă și lumină naturală.
2. Udarea
Hidratarea este esențială pentru brăduț. Asigurați-vă că udarea pomului este adecvată. În acest sens, bradul are nevoie constant de apă în farfuria de sub ghiveci. De asemenea, din magazinele de specialitate puteți achiziționa un spray hidratant, care trebuie pulverizat pe ace, atât în zilele de aclimatizare, cât și în cele în care bradul este în casă.
3. Cum împodobim și îngrijim bradul?
Începeți prin a identifica un loc bine iluminat din casă și ferit de surse de căldură. Alegeți o instalație de beculețe care nu eliberează foarte multă căldură. Este important să știți că nu este recomandat să țineți brăduțul în casă mai multe de 10-12 zile.
REPLANTAREA
După sărbători, bradul trebuie să treacă printr-o nouă perioadă de aclimatizare. De această dată de la temperatura din casă la cea de afară. Astfel depozitați din nou pomul într-un loc răcoros. Nu uitați că nu trebuie să țineți bradul în casă mai mult de 10-12 zile.
Replantarea pomului poate fi realizată la primăvară, într-o zi în care temperatura de afară nu este negativă. Alegeți o zonă în care lumina nu lipsește și săpați o groapă generoasă pentru rădăcinile bradului. Este recomandat ca groapa să fie de două ori mai mare decât ghiveciul în care a stat pomul. Solul trebuie să fie bine drenat și este ideal ca poziția de plantare să fie într-o ușoară pantă.
Așezați pomul cu grijă în groapă și puneți peste rădăcini un amestec de pământ și apă la care adăugați îngrășământ pentru conifere. După plantare, udați-l constant, dar renunțați la această activitate preț de câteva zile, dacă revin temperaturile negative.
Sperăm că rândurile de mai sus sunt utile și așteptăm imagini cu brăduții voștri pentru Crăciun.